Kanelsnegle der skal
bankes på... derfor navnet ;-)
Lav dejen om morgenen og bag kanelsneglene senere. Lad dejen
hæve mindst 2 timer, gerne længere tid, eller lav dejen om aftenen og sæt den i
køleskabet om natten, og tag den ud en time før end du vil lave sneglene.
8 store kanelsnegle
2½ dl. mælk
½ pakke -25g. gær
50 g. rørsukker
225g. fint spelt mel
225 g. groft speltmel
1 æg
75 g. smør hakket i små stykker
1 spsk. kardemomme
1 tsk. salt
Kanelfyld:
75 g. smør
75 g rørsukker
1 spsk. kanel
½ spsk. vanille
1 spsk. fint speltmel
Drys - lidt kanel.
Rør gæren ud i mælken, pisk ægget i mælken.
Bland mel, kardemomme, sukker, salt.
Bland
mælkeblandingen i mel-blandingen.
Ælt smørret ind i dejen.
Ælt til dejen er blød og ensartet.
Sæt dejen
til hævning, med et viskestykke over. I minimum 2 timer gerne længere tid.
Kanelfyld: Smelt smørret, tilsæt sukker, kanel, vanille og
mel.
Rør fyldet godt sammen.
Tag dejen, ælt den sammen og rul den ud på køkkenbordet ca. 50 cm gange 30 cm.
Smør kanelfyldet ud over
dejen med en kniv.
Rul dejen sammen fra den ene langside til en tyk ”pølse”.
Skær 8 aflange små "pølser" ud af dejen.
Tag hver pølse og stil den på højkant, og
bank på den med hånden så den bliver ca. 2 - 3 cm høj.
Sæt sneglene på bagepapir på en
bageplade.
Lad sneglene hæve mindst ½ time, gerne 3 kvarter.
Drys med lidt
kanel.
Bag sneglene ved 180 grader i 17 - 20 minutter.
De skal være lidt
lysebrune.
Kanelsneglene kan fryses og lunes i ovnen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar