Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetar og Veganermad - over 700 opskrifter.

tirsdag den 15. oktober 2013

”Banke” Kanelspelt Snegle

Kanelsnegle der skal bankes på... derfor navnet ;-)
Lav dejen om morgenen og bag kanelsneglene senere. Lad dejen hæve mindst 2 timer, gerne længere tid, eller lav dejen om aftenen og sæt den i køleskabet om natten, og tag den ud en time før end du vil lave sneglene.
8 store kanelsnegle

2½ dl. mælk
½ pakke -25g. gær
50 g. rørsukker
225g. fint spelt mel
225 g. groft speltmel
1 æg
75 g. smør hakket i små stykker
1 spsk. kardemomme
1 tsk. salt

Kanelfyld:
75 g. smør
75 g rørsukker
1 spsk. kanel
½ spsk. vanille
1 spsk. fint speltmel
Drys - lidt kanel.

Rør gæren ud i mælken, pisk ægget i mælken.  
Bland mel, kardemomme, sukker, salt. 
Bland mælkeblandingen i mel-blandingen.
Ælt smørret ind i dejen.  
Ælt til dejen er blød og ensartet. 
Sæt dejen til hævning, med et viskestykke over. I minimum 2 timer gerne længere tid.

Kanelfyld: Smelt smørret, tilsæt sukker, kanel, vanille og mel. 
Rør fyldet godt sammen.

Tag dejen, ælt den sammen og rul den ud på køkkenbordet  ca. 50 cm gange 30 cm. 
Smør kanelfyldet ud over dejen med en kniv. 
Rul dejen sammen fra den ene langside til en tyk ”pølse”. 
Skær 8 aflange små "pølser" ud af dejen. 
Tag hver pølse og stil den på højkant, og bank på den med hånden så den bliver ca. 2 - 3 cm høj. 
Sæt sneglene på bagepapir på en bageplade. 
Lad sneglene hæve mindst ½ time, gerne 3 kvarter. 
Drys med lidt kanel. 
Bag sneglene ved 180 grader i 17 - 20 minutter. 
De skal være lidt lysebrune. 
Kanelsneglene kan fryses og lunes i ovnen. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar