Har du en sjat rødvin - så lav en chokoladekage ;-)
Rødvin kan fryses og bruges som her i kage, i sammenkogte retter eller i en sauce.
150 g. groft speltmel eller andet mel
175 g. rørsukker
2 spsk. kakaopulver
uden sukker
50 g. smør smeltet
1½ tsk. bagepulver
½ tsk. salt
1 æg
¼ dl.stærk kaffe
1 dl. rødvin
2 tsk. vanille
1, 25 dl surmælksprodukt
Rør mel, kakao, vanille, bagepulver, salt og sukker sammen.
Tilsæt smør, rødvin, kaffe, æg og surmælksprodukt og rør det hele godt sammen.
Kom
dejen i en lille form beklædt med bagepapir.
Bag kagen ved 180 grader i 30 - 35
minutter.
Kom en tandstikker/ tændstik uden svovl i dejen og se om der hænger
dej ved, gør der ikke er kagen færdig.
Lad kagen afkøle.
Pynt kage: med et drys flourmelis, eller eventuelt kaffe eller kakao
glasur eller en topping af 100 g.
rørsukker pisket sammen med 50 g. smør, 2 spsk. mælk og ½ tsk vanille blandet
med 50 g. smeltet mørk chokolade.... eller som her med flødeskums hjerter
Ingen kommentarer:
Send en kommentar