Som lækker sund sauce til ris eller pasta, eller som her dip
med ristet rugbrøds trekanter eller tacoschips, eller som smørepålæg i madpakken.
.JPG)
ca. 4 personer.
Et stort broccolihoved i mindre buketter.
1 fed hvidløg hakket, evt. 2 fed når du godt kan lide hvidløg
En lille potte basilikum
ca. 4 spsk. olivenolie
salt og peber
60 g. friskrevet
parmesan
Damp broccolibuketterne i 5 minutter i kogende vand, kom broccoli i en sigte. Hak
hvidløgsfedet.
Kom hvidløg, broccoli og basilikumbladene i en foodprocessor.
Når indholdet er finthakket, og det fra siderne af skålen er skrabet ned tilsættes
olivenolien.
Lav broccolien til en pure.
Tilsæt det revne ost.
Tænd maskinen
igen i et kort øjeblik til det igen er en pure.
Smag pureen til med salt og
peber.
Server.
Tips: Vil du bruge pureen som
sauce, så kom lidt af kogevandet fra ris eller pasta sammen med pureen. Pureen kan gemmes og spises næste dag.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar