Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

tirsdag den 19. februar 2013

Boller med blåbær, nødder, tørret frugt og rugmel

Super lækre Boller ;-)
12 store

2 tsk. kardemomme, stødt
2 dl groft rugmel
ca. 6 dl speltmel
1½ dl hakkede mandler og valnødder eller andre nødder
2 dl tørret frugt, f.eks. rosiner eller hakkede abrikoser eller dadler
2 dl. blåbær evt. frosne
1 pk. gær
1 tsk. salt
3 spsk.olie eller smør
4-5 dl soyamælk, mælk eller surmælksprodukt 

Bland gær i lunken mælk og lad stå i nogle minutter. 
Tilsæt olie og salt.  
Bland i en anden skål mel, kardemomme,mandler, nødder, tørret frugt og blåbær. 
Tilsæt mælkeblandingen og ælt dejen sammen. 
Dejen må godt være klistret. 
Stil dejen til hævning i ½ time. 
Ælt dejen med så meget mel, at den ikke er klistret men alligevel ikke helt fast. Dejen skal ikke hænge fast i hænderne - juster med mel. 
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, ca. ½ time. 
Gør dine hænder fugtige med vand og form store boller, som du sætter på en bagepapir beklædt bageplade. 
Lad bollerne hæve i ½ time. 
Bag bollerne i ca. 20 minutter ved 180 grader.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar