Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

onsdag den 13. februar 2013

Kåldolmere med perlespelt, squash og tomatsauce

God vinterret ;-)

3 - 4 personer
150 g  perlespelt
2 store løg
2 mindre squash
2 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
ca. 25 g parmesanost fintrevet
1 spsk tørret oregano,eller det dobbelte frisk
salt - peber
1 stort eller 2 mindre spidskål

Tomatsauce:
1 løg hakket
1 spsk. olivenolie
1 dåse hakkede tomater
1 fed hvidløg presset eller finthakket
2 tsk. oregano tørret eller en lille håndfuld frisk basilikum
1 spsk. citronsaft eller balsamicoeddike
2- 3 tomater
evt. lidt rørsukker

Kog perlespelten i rigeligt vand med salt som angivet på pakken. 
Hak løg. 
Skær squash i små tern. 
Svits løg og squash med hvidløg i  5 min. 
Kom lidt vand i gryden, så maden ikke brænder på og læg låg på. 
Lad grønsagerne simre i 5 min. 
Vend den kogte spelt, revet parmesan og oregano i grønsagerne. 
Smag til med salt, peber. 
Skær bunden af spidskålen. 
Tag de store blade af spidskålen så du har  til imellem 4 - 8 kåldolmere alt efter hvad du ellers skal have af tilbehør til maden. 
Til 8 kåldolmere skal du bruge 16 store spidskål blade. 
Kog bladene i rigeligt vand i 2-3 minutter. 
Kom bladene i en sigte og overhæld dem med koldt vand, og lad dem stå i sigten.
Læg 2 blade spidskål forskudt af hinanden i en tallerken og kom en skefuld fyld på midten og fold bladene ind over hinanden rundt om fyldet. 
Kom kåldolmerne forsigtigt over på en bageplade beklædt med bagepapir. 
Bag kåldolmerene i ca. 10 - 12 minutter ved 180 grader.

Tomatsauce.
Svits løget i olien. 
Tilsæt hakkede tomater fra dåse, hvidløg, oregano og citron eller balsamicoeddike. 
Lad saucen simre i ca. 10 min. under omrøring en gang imellem, så den koger ind. 
De friske tomater skæres i tynde både og kommes i saucen. 
Smag saucen til med salt og peber. 
Kom evt. lidt mere vand ved så saucen ikke koger tør og lad den stå og småsimre indtil maden skal serveres.
Server kåldolmerne med tomatsauce og evt. brød eller grovboller. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar