En virkelig lækker suppe
2 løg
4 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
7 - 8 dl grøntsagsbouillon
450 g. rosenkål
5 gulerødder
1 lille chili frugt eller 1 tsk. timian
2 dl. kokosmælk eller fløde
citronsaft
Salt - peber
Pynt: 1 stor håndfuld rosiner eller tørrede tranebær.
Orden rosenkålene ved at skære stok og de blade der er lidt
brune af.
Tag blade af rosenkålene ca. 5 - 6 stk. til hver person og læg
dem til side.
Skær gulerødderne i mønter.
Skær gulerødderne i mønter.
Skær rosenkålene i kvarte.
Hak løg og
hvidløg.
Svits løgene i olien.
Kom gulerødder og rosenkål i gryden sammen med grøntsagsboullion.
Kom den hele lille chili i suppen.
Lad
suppen småkoge i 10 minutter.
Kom de
rosenkålsblade du har taget af rosenkålene i kogende vand i ½ minut hæld rosenkåls
bladene i en sigte og lad dem stå til servering.
Tag chilifrugten op af suppen.
Blend suppen og hæld den tilbage i gryden sammen med
kokosmælk.
Lad suppen koge op og smag
den til med salt, peber og citronsaft.
Server suppen med de hurtig kogte
rosenkålsblade og rosiner som pynt
Ingen kommentarer:
Send en kommentar