Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

søndag den 21. december 2014

Foodie sandwich med Feta, Dadler og frisk basilikum

Min yndlings sandwich når jeg køber færdig sandwich hos Foodie - her med et lille tvist.

Rundt Sandwich Brød:

til 4 sandwich

Vælg dit eget brød eller bag dette runde brød som er til 4 sandwich - skal det været til aftensmad skal der 2 sandwich til hver
 - til frokost er en sandwich nok eventuelt sammen med noget frugt og nogle grøntsags stænger.

200 g.fint speltmel
75 g. rugmel
½ tsk. salt
½ tsk sukker
½ pk. gær 25 g
1 spsk. raps olie.
vand - ca. 1½ - 2 dl. men kom vandet i lidt efter lidt, og stop når dejen er god at ælte.
rapsolie til formen

Bland gæren med 1 dl. af vandet, salt og sukker. Kom derefter olie og melet i og bland godt .
Hæld så meget vand i at dejen er lige som havregrød i konsistens.
Lad dejen hæve i ½ time.
Ælt dejen med mere mel og form dejen til et brød der passer i en tærteform.
Kom dejen i den oliesmurte form.
Prik dejen med en gaffel.
Smør lidt olie udover dejen.
Sæt dejen til hævning i 20 minutter.
Bag brødet i 20 minutter ved 200 grader.
Tag brødet ud af formen og sæt det til afkøling.
Når du skal bruge brødet, kan du lune det ved at komme brødet med bunden opad i formen, og lune det i ovnen i 10 minutter. Eller lune brødet på en rister.

Foodie Sandwich:
pr.person:
Et godt brød eller et kvart rundt sandwich brød
30 g. god fetaost - jeg bruger øko gedefeta
3 store medjool dadler( de er de bedste) eller 5-6 almindelige dadler
6 let hakkede mandler
10 - 12 friske basilikum blade.
evt. et par dråber sesamolie
lidt skyr / cremefraiche til at smøre på brødet.
evt, friske spinatblade eller hjertesalatblade.

Skær brødet over og smør det med skyr på begge stykker.
Læg lidt spinatblade eller hjertesalatblade på de to stykker brød.
Smulder fetaosten ud over underdelen af brødet
Skær dadlerne over og tag dadelstenen ud. fordel dadlerne over fetaosten
Rist mandlerne et par minutter på en tør pande, hak mandlerne groft.
Fordel mandlerne over dadlerne.
Læg basilikumbladene over dadler og mandler
Dryp evt. nogle dråber sesamolie over basilikumbladene.
Læg den anden brød overdel ovenpå sandwichen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar