Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

søndag den 21. december 2014

Kikærter med Kål, Ananas og Rosiner

En dejlig styrkende, krydret, varm gryderet som smager godt til en grå eller kold aften.
4 personer
500 g. kikærter i blødsat i 8 timer og kogt i en time.
1 løg hakket
½ lille spidskål eller 1/3 hvidkål skåret i mindre stykker
2 - 3 gulerødder skåret i ringe
1 stor porre snittet
1 stor tomat eller 1 rød peberfrugt skåret i tern
2 spsk.  olivenolie
3 tsk. karry
1 spsk. oregano
5 dl vand  
1 spsk. urte boullionpulver
½ ananas skåret i mindre stykker uden skræl og stok, eller 1 dåse ananas hvor ananas er skåret i mindre stykker og saften kan bruges til saucen
3 dl. rosiner
soja sauce, peber


Læg kikærterne i blød dagen før du vil lave retten, eller tag kikærter der er i blødsat i mindst 8 timer i vand og derefter kogt i en time og derefter pakket i fryseposer til senere brug - tag dem op af fryseren. 
Gør alle grøntsagerne i stand. 
Varm olien og karry i 1 minut. 
Svits kål, gulerødder, porre, tomat eller peberfrugt i karryen i et par minutter under omrøring.  
Tilsæt, vand, boullionpulver og evt. saft fra ananas. 
Småkog retten i 5 minutter. 
Tilsæt rød peber eller tomat og oregano. 
Småkog retten i endnu 5 minutter. 
Tilsæt rosiner og ananas stykker og kog videre i 5 minutter. 
Smag retten til med soja sauce og peber.  
Server ;-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar