Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetar og Veganermad - over 700 opskrifter.

onsdag den 24. december 2014

Boller med nisseøl/ sød hvidtøl

Boller med en sød lidt krydret smag.
Du kan sagtens tilsætte rosiner, tørrede tranebær og /eller hakkede mandler til dejen - det smager også super godt. Jeg elsker det - men har udeladt det i denne version - da min søn helst vil have boller uden alt det fyld ;-)
De 3 hævninger giver en god smag og struktur til bollerne.
ca. 15 stk.
 

½ pk. gær - 25 g.
1 nisseøl/ sød hvidtøl
4 spsk. kogende vand
1 tsk. salt
½ tsk kardemomme
2 tsk. kanel
500g. fint speltmel  eller hvedemel
2 spsk. raps olie

Bland øl og vand.
Opløs gæren i det lidt lune øl.
Kom olien i øllet.
Bland salt, kardemomme og kanel i melet i en anden skål.
Tilsæt ca. halvdelen af melblandingen til ølblandingen rør godt rundt og sæt dejen til forhævning i ca. 10 minutter.
Efter hævningen tilsæt det meste af resten af melet.
Ælt dejen og sæt den til hævning i ½ time.
Form boller ud af dejen sammen med den sidste mel og sæt bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
Lad bollerne hæve i 20 minutter.
Bag bollerne i ca. 18 - 20 minutter ved 180 graders varme.


Lad bollerne afkøle.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar