Kål og karry er altid godt, med ingefær, jordnødder, spidskommen og stegt banan bliver det ekstra lækkert.
4 personer
1 spidskål eller halvt stort hvidkål eller anden kål
4 gulerødder
1 stort løg
2 spsk. olivenolie
75- 100 g. jordnødder
2 - 3 spsk. karry så stærk som du kan lide det.
3 dl. grøntsagsbouillon
50 g. rosiner eller tørrede tranebær
salt - peber
½ tsk stødt kommen eller spidskommen
1 cm eller lidt mere skrællet fintrevet frisk ingefær eller 1 tsk. tørret
2 bananer
2 spsk. smør
1 spsk. maizena eller boghvedemel
2 dl. yoghurt eller creme fraiche
Persille til
drys
Skær kålen I mindre stykker uden stok.
Skær gulerødderne i
skiver og løget i mindre tern.
Svits løg og jordnødder i olien i et par
minutter.
Drys karry over og tilsæt bouillon efter et kort øjeblik.
Kom kål, gulerødder, kommen og ingefær i retten.
Lad Karryretten koge op og derefter simre i 10 -12 minutter.
Skræl bananerne og skær dem over på langs og tværs.
Steg bananerne
i smør på alle sider.
Sæt de stegte bananer til side.
Rør maizena eller boghvedemel med lidt vand og tilsæt
jævningen til kålretten.
Lad retten koge op.
Tilsæt halvdelen af yoghurten til kålretten.
Kom rosinerne i retten.
Smag kålretten til med krydderier.
Server kålretten med
de stegte bananer og persilledrys.
Uhmmm.... DET ser og lyder lækkert. Farligt at besøge din side, når sulten presser sig på.:)
SvarSlet