Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

fredag den 3. januar 2014

Muffins med Blåbær, ganache chokolade topping og monogram

Kagerne har jeg lavet til min søns bryllup, som en af kagerne til eftermiddags receptionen inden middagen. 
En meget lækker muffin ;-)
12-15 stk. alt efter størrelse af form.
Muffins:
170 g. smør
210 g. rørsukker
2 dl mælk eller soyamælk
1 æg
250 g speltmel eller hvedemel
2 ½ tsk.  bagepulver
150 g. friske  Blåbær
1 spsk. mel
Eventuelt  3 spsk. cognac
Topping:
1/4 liter Piskefløde
100 g.Mørk Chokolade gerne 70% til chokoladecremen
100 g. Mørk chokolade til pynt
Glasur af ca. 5 spsk. flourmelis og lidt frisk citronsaft til monogram

Varm fløden til topping i en gryde,den skal ikke koge og smelt chokoladen i piskefløden. 
Sæt chokoladefløden i køleskabet mindst 4 timer gerne til næste dag.

Pisk smør og sukker sammen i en skål. 
Tilsæt mælk og æg og rør det sammen. 
Tilsæt cognac. 
Vend mel som er sigtet igennem en si og bagepulver i dejen. 
Bland blåbærrene med ca. 1 spsk. mel inden de blandes i dejen. Så fordeler bærrene sig bedre i kagerne. 
Kom dejen i muffinsforme. 
Bag kagerne i 18-20 minutter til de er gyldne ved 180 grader. 
Afkøl kagerne.

Pisk chokoladefløden til skum - pas på, for lige pludseligt er det skum og går derefter meget hurtigt igang med at skille og blive til smør, hvis du pisker videre.
Kom chokoladecremen på de afkølede kager.

Smelt det meste af chokoladen til pynten i en skål i en gryde med lidt kogende vand - i vandbad. 
Kom det sidste chokolade i den smeltede chokolade, når gryden er taget fra varmen, så chokoladen på den måde bliver mere afkølet og lad det smelte med. 
Smør den let afkølede smeltede chokolade på chokoladecremen ovenpå kagerne, eller dyp kagerne i chokoladen.

Rør en glasur af flormelis og lidt citronsaft til en fast glasur du kan skrive med - lav et lille kræmmerhus af noget madpapir eller kom glasuren i en frysepose og klip et lille hul i det ene hjørne af posen - så glasuren kan trykkes ud og bruges til at skrive på kagerne med. 
Skrive hvad du vil på kagene med glasuren.

Kagerne kan serveres.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar