4 personer
50 g. smør
60 g. mel hvede eller spelt
7½ dl. mælk eller soya/rismælk
1½ dl creme fraiche eller soya fløde
peber
100 g. revet ost
4 æg
2 - 3 spsk. pesto færdiglavet - den du bedst kan lide -
pestoen smager igennem i retten
750 g. revet gulerod
ca. 300 g. lasagneplader forkogte, eller kogt 2
minutter i letsaltet kogende vand et par stykker ad gangen og lagt til tørre på
viskestykker.
50 g. revet ost til topping
Smelt smørret i en gryde og pisk melet i, pisk et minut og
tilsæt mælk og creme fraiche lidt efter lidt.
Kog saucen til den er tyk og
cremet og tilsæt peber.
Tag gryden fra varmen og tilsæt den revne ost.
Afkøl
saucen lidt og pisk æggene i .
Tag 1/3 del af saucen fra til toppen af lasagnen.
Rør de 2/3 del af saucen sammen med reven gulerod og pestoen.
Læg
gulerodssauce og lasagneplader skiftevis i mindst 3 lag til det hele er brugt.
Hæld saucen uden gulerod over lasagnen.
Drys med revet ost.
Lasagnen har godt af at stå 15 -
30 minutter inden den bages, så smagen lige sætter sig.
Lasagnen bages i ca. 35 -40 minutter ved 180
grader.
Server lasagnen med en grøn salat eller råkost.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar