Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

mandag den 4. marts 2013

Grøn Kartoffel-grøntsagsmos

Godt med en masse grønt og en nem måde at få børn til at spise broccoli og kål.
4 personer
1 kg melede kartofler
½ broccolihoved
Fint hakket grønkål 4 blade
Friskklippet purløg
1 tsk. tørret timian
evt. 2 tsk. tørret brændenælde eller 2 spsk. finthakket frisk
1½ dl opvarmet fløde
50 g smør
100 g. små ærter friske eller frosne
Hakket frisk persille
Salt - peber

Kartoflerne skrælles og skæres i 1 cm tern. 
Broccoli hakkes i tern og små buketter. 
Fjern de miderste tykke ribber på grønkålsbladene og hak kålen fint. 
Dæk kartoflerne med kogende vand og kog dem møre det tager ca. 15 minutter. 
Husk ingen salt, da kartoflerne skal blive til mos. 
Efter 10 minutter tilsættes broccoli og grønkål. 
Hæld alt vandet fra gryden når kartoflerne er møre. 
Mos kartoflerne og grøntsager med en håndpisker.
Kom ærterne hvis de er frosne i kogende vand og lad dem stå. 
Varm fløden i en gryde. 
Sæt grøntsagsmosen sammen med timian og brændenælde over i en gryde ved svag varme. 
Rør smørret i og pisk den varme fløde i lidt af gangen, til mosen har den ønskede konsistens. 
Kom den hakkede purløg i mosen og smag den til med timian, salt og peber. Hæld vandet fra ærterne. 
Server grøntsagsmosen sammen med ærter og hakket persille.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar