Godt med en masse grønt og en nem måde at få børn til at
spise broccoli og kål.
1 kg melede kartofler
½ broccolihoved
Fint hakket grønkål 4 blade
Friskklippet purløg
1 tsk. tørret timian
evt. 2 tsk. tørret brændenælde eller 2 spsk. finthakket frisk
1½ dl opvarmet fløde
50 g smør
100 g. små ærter friske eller frosne
Hakket frisk persille
Salt - peber
Kartoflerne skrælles og skæres i 1 cm tern.
Broccoli hakkes
i tern og små buketter.
Fjern de miderste tykke ribber på grønkålsbladene og
hak kålen fint.
Dæk kartoflerne med kogende vand og kog dem møre det tager ca.
15 minutter.
Husk ingen salt, da kartoflerne skal blive til mos.
Efter 10
minutter tilsættes broccoli og grønkål.
Hæld alt vandet fra gryden når kartoflerne er møre.
Mos
kartoflerne og grøntsager med en håndpisker.
Kom ærterne hvis de er frosne i
kogende vand og lad dem stå.
Varm fløden i en gryde.
Sæt grøntsagsmosen sammen
med timian og brændenælde over i en gryde ved svag varme.
Rør smørret i og pisk den varme
fløde i lidt af gangen, til mosen har den ønskede konsistens.
Kom den hakkede
purløg i mosen og smag den til med timian, salt og peber. Hæld vandet fra
ærterne.
Server grøntsagsmosen sammen med ærter og hakket persille.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar