Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetar og Veganermad - over 700 opskrifter.

lørdag den 17. februar 2018

Grønne, grønne frikadeller med hvide bønner

Rigtig gode.
De smager grønt, så du skal ikke servere grønt til dem. Men f.eks kogte kartofler eller bagte sød kartofler og en tomatsauce. Frikadellerne er også gode kolde på rugbrød, gerne med lidt sennep.
ca. 12 stk.
Her på rugbrød
½ broccoli, både hoved og stilk
½ squash med skræl
2 løg hakkede
3 fed hvidløg hakkede
2 tsk. no egg eller to 2 æg
1 dl havregryn eller lidt mere
50 g mandler hakkede
1½ dl kogte hvide bønner
1 spsk.
chiafrø/ hampefrø halvt af hver eller sesamfrø
1 tsk. salt
friskkværnet peber
fedtstof til at stege i

Skræl broccolistilken og skær den i små stykker, Skær broccolihovedet i små stykker
- kom det hele i en skål.
Skær squash i små stykker og kom i skålen.
kom de hakkede løg i skålen og de hakkede hvidløgsfed.
Kom de hakkede mandler i skålen.
Bland no egg  med havregrynene og kom dem i skålen.
Bruger du æg så slå dem ud i en kop, og kom de to æggeblommer med hvider i skålen.
Kom de kogte hvide bønner uden vand i skålen.
kom salt og peber i skålen.
Blend det hele med en stavblender
 og se om du skal have mere havregryn i farsen, for at det bliver til en god frikadelle fars.
Varm fedtstoffet op på en pande, og form 12 frikadeller med en ske og din hånd, og sæt dem på panden.
Steg frikadellerne ca. 4 minutter på hver side.

De hvide bønner , der kan du koge en stor portion og fryse dem ned i mindre portioner eller købe dem i dåse. Køber du dem i dåse, skal du bruge en ½ dåsefuld og fryse resten ned.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar