Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

søndag den 11. februar 2018

God Morgengrød

Som inspiration :-)
Brug din favoritgrød så som havregrød, boghvedegrød, Byggrød, hirsegrød, eller en af de gode grødblandinger vi kan købe.

Inden du koger grøden, så forbered det du vil toppe grøden op med.
Skyl de friske bær, skær frugt ud, hak mandler osv.

Jeg har her brugt til en portion;
Havregrød af ca. halvt vand og halvt havregryn, jeg har haft stående i gryden i blød natten over.
en skivet banan
en mandarin i halve både
en håndfuld friske blåbær.
nogle drys kanel
8 hakkede mandler
en lille håndfuld Gojibær
en lille håndfuld store rosiner( Jumbo rosiner)

Du kan bruge andre frugter så som æble, pære, appelsin, blommer - alt efter hvad du nu har.
Du kan selvfølgelig også bruge andre bær som f.eks. jordbær og hindbær.
Du kan bruge tranebær istedet for rosiner.
Kanel giver dybte i smagen, og det kunne også være ingefær, gurkemeje, vanilje, kardemomme. 
De hakkede mandler giver knas til grøden, det kunne også være hasselnød eller valnød.
Det er godt at have banan med for den søder grøden sammen med rosinerne, og så behøver du ikke sukker. Samt mandarin giver syrlighed.

Bring grøden i kog, og bruger du frosne bær skal de med her i grøden.
Rør  i et til to minutter , til grøden er færdig.
Tag gryden fra varmen, og kom grøden i tallerkener.
Drys med kanel, og hakkede mandler
Top op med  bananskiver og halve mandarinbåde.
Drys med Blåbær.
Drys med gojibær.
Drys til sidst med rosiner
Server.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar