Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

torsdag den 8. februar 2018

Raw vegan chashew hindbær kage.

Super lækker ”cheescake” som er så god, så jeg måtte forsøge mig ud i at lave en, da jeg holder virkeligt meget af de her slags kager :-)
en almindelig rund kage, ca. 8 - 10 stykker

Ingredienser:
Bund:
2½ dl. Hakkede dadler uden sten – hvis de ikke er bløde, er det godt lige at sætte dem i blød i vand i et par timer inden brug, og så hælde vandet fra inden brug.
3 dl. Mandler
½ tsk vanilje
lidt koldt vand
Kagefyld:
3 dl. Cashewnødder i blød sat i vand i mindst 8 timer.
1 dl. Sirup
2 tsk. vanilje
1 dl. citronsaft
1 tsk. fintrevet citronskal
¾ dl. kokosolie smeltet
2½ dl. hindbær friske eller optøede, eller andre friske bær
Pynt: Rødbedepulver og chokoladenibs eller hakket mørk chokolade og friske bær.

Kagen:
Start med at sætte cashewnødderne til fyldet i blød i vand i mindst 8 timer – gerne natten over.
Bunden:  Kom mandlerne i en blender, og blend dem i mindre stykker.
Hæld vandet fra dadlerne, hvis de har været sat i blød, og fjerne sten, og hak dadlerne i mindre stykker. Kom dadlerne i blenderen ned til mandlerne.
Tilsæt vanilje og blend - er dejen lidt tør, så tilsæt lidt vand en spsk af gangen, til bunden  kan samles.
Kom bunden i en springform/ form med løs bund eller anden slags form. Tryk bunden ud i formen, og kom formen med bund i køleskabet eller fryser.
Kagefyld: Hæld vandet fra cashewnødderne i en sigte.
Kom cashewnødderne i en blender.
Tilsæt sirup, vanilje, citronsaft og citronskal, samt smeltet afkølet kokosolie. 
Blend massen let sammen. 
Tilsæt bær og blend massen til en ensartet masse. 
Smag fyldet til, og tilsæt eventuelt mere sirup eller citron.

Tag formen med bunden fra køl, og kom fyldet ovenpå bunden.
Kom formen med kagen tilbage i køleskabet. Lad kagen sætte sig i ca. 6 timer.


Pynt som her med Rødbedepulver og Chokoladenibs 
eller med hakket chokolade, friske bær eller eventuelt spiselige usprøjtede blomster.
Server :-)
Kagen kan fryses uden pynt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar