Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

søndag den 22. februar 2015

Linse middagsboller med Soba Nudler og Tomatsauce.

Så fik jeg lyst til middagsboller i tomatsauce.
Her har jeg valgt at lave middagsbollerne af linser og champignon og en del krydderier -lige som jeg kan lide det. 
Du kan også servere ris eller pasta til.

Jeg bruger Soba nudler da de er sundere end hvede nudler - de er lavet af boghvedemel.
Husk Linse middagsbollerne kan fryses. 
ca. 3 personer.

Linseboller:
½ kop tørrede røde eller grønne linser
2½ dl. vand
1 tsk. grøntsagsboullion pulver
2 laurbærblade
ca. 125 g. champignon
2 spsk. valnødder hakkede
2 spsk. mandler hakkede
1½ dl. havregryn
3 soltørrede tomater eller 2 hakkede tomater
2 tsk.oregano
En lille håndfuld frisk persille
½ hakket stort løg
1 - 2 fed hvidløg
1 tsk. majsstivelse
1 tsk. røget paprika eller sød paprika
salt - peber
En knivspids cayennepeber

Tomatsauce:
1 spsk. Olivenolie
2 små eller 1 stort løg hakket
3 fed hvidløg knust eller skåret i tynde skiver
1 ds. tomater eller 8 friske tomater hakkede
2 spsk. tomatpure.
2 spsk. frisk basilikum eller 1 spsk. tørret
2 tsk. oregano tørret eller det dobbelte frisk
1 tsk frisk timian (eller ½ tsk tørret)
Salt og peber.

Soba Nudler ( Boghvede nudler):75g. pr. person.

Drys: hakket frisk persille.

Linse Middagsboller.
Kom linserne der lige er skyllet i en sigte, i det kogende vand med boullion i en gryde.
Tilsæt laurbærbladene. 
Lad det lige koge op og skru derefter ned for varmen så linserne simrer i ca. 18 - 20 minutter.
Hak champignon og bland det eller blend det sammen med valnødder, mandler, halvdelen af havregrynene, tomater, oregano, persille, cayenne, salt, peber, paprika, majsstivelse, hvidløg og løg.
Blend / bland det godt
Hæld de kogte linser i en sigte så vandet løber fra.
Kom Linserne i blenderen/ skål til krydderiblandingen.
Rør det godt sammen og tilsæt resten af havregrynene, og rør godt rundt.
Tænd ovnen på 180 grader.
Rul i hændene middagsboller ud af linsefarsen og kom dem på bagepapir på en bageplade.
Bag Linse middagsbollerne i 35- 40 minutter ved 180 grader til de er gyldne.

Tomatsauce
Svits løg og hvidløg i olien i 2 minutter i en gryde.
Tilsæt tomatpure og tomater og lad det hele simre i 4 minutter
Kom timian, oregano og basilikum i saucen og lad dem simre med i 4 minutter
Smag saucen til med salt og peber.

Bland de bagte linse middagsboller med tomatsaucen. Tilsæt evt. lidt kogende vand hvis saucen skal være tyndere.

Kog Nudlerne i vand med salt efter anvisningen på pakken ca. 4- 5minutter. Hæld vandet fra nudlerne.  
Server Nudlerne med  Linse middagsbollerne og tomatsaucen.


Drys med persille.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar