Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetar og Veganermad - over 700 opskrifter.

torsdag den 23. januar 2020

Min Curry


Min bedste Curry ret - bruger den tit til fester som aftensmad / natmad.
Kan laves som hverdagsmad eller som festmad med masser af tilbehør. 
6 personer

2 spsk. olivenolie,
2 hakkede løg
2 fed hvidløg hakket
4 spsk. karry pasta gerne den røde
½ flaske moste tomater eller 2 ds. tomater eller 400g friske tomater hakkede
1 dl æblemos eller et æble skrællet og skåret i tern
1½ dl soya yougurth  / eller havre fraiche /  eller soyamælk og 1 tsk. citronsaft / eller mælkeprodukter
2 tsk. spidskommen
1 – 2 ds. kokosmælk
10 usvovlede abrikoser i strimler / 4 spsk. abrikosmarmelade
2 tsk. herbamare grøntsagsboullion

Af grønt så brug f.eks;
3 gulerødder i skiver
2 sød kartoffel i tern
½ blomkålshoved i små buketter
1 aubergine i tern
200 g grønne bønner halverede
 1 – 2 squash i tern / eller brug porrer og ½ broccoli
1 stor rød peberfrugt i tern
1½ dl majs kerner
Evt. vand.
Smag  retten til med citronsaft, salt, peber og Tamari soya sauce.

Løg og hvidløg småsteges i to minutter og karrypastaen tilsættes. Rør rundt.  
Derefter tilsættes tomater, abrikos, yoghurt, indhold af en dåse kokosmælk, æbler, kommen, og grøntsags bouillon.  
Få retten op at koge i 10 minutter.
Kom gulerødder, sød kartoffel, squash og aubergine i. 
Lad retten koge op i 10 minutter.  
Kom resten af grøntsagerne i som er blomkål, rød peber, grønne bønner og majs.  
Tilsæt kogende vand så der er nok væde i retten, 0g så det dækker grøntsagerne. Eller vil du have suppen mere cremet, så tilsæt en dåse kokosmælk mere, og fyld op med kogende vand derefter til grøntsagerne er dækkede.
Få retten op at koge 10 minutter.
Smag retten til eventuelt med lidt citronsaft og soya tamari sauce, salt og peber.  
Tjek at grøntsagerne er møre.
Server Curry dampende varm.

Til retten  kan du servere :  kogte Ris, Kokosmel, bananskiver, rosiner og evt. persille eller frisk koriander. Samt Mango chutney og chilisauce.

Retten bliver lidt forskellig hver gang, alt efter hvad jeg har i køleskabet, og har lyst til. Jeg har dog altid løg, hvidløg, gulerødder, peberfrugt, majs og blomkål med som ”grønt”. 

Variation kom 250 g. kogte Hvide bønner i, sammen med de sidste grøntsager.

 Det her er en af de retter, der smager endnu bedre næste dag – hvor smagen har ”sat sig”.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar