Meget lækker og dejligt krydret bønneret
Ca. 250 g
udblødte og kogte sorte bønne eller en dåse sorte bønner
2 spsk. olie
1 stort løg,
skåret i tern
1 rød peberfrugt,
uden kernehus skåret i tern
2 -3 store
stilke blegselleri, i tern
5 fed hvidløg,
hakket
2 spsk. frisk
persille, hakket, samt noget til drys
4 spsk. moste
tomater fra glas – eller to friske hakkede tomater
1 tsk. tørret
timian
1 tsk. paprika
1/2 tsk. salt,
1/4 tsk.
peber,
1/8 tsk. cayenne peber
2 laurbærblade
4 dl kogende
vand
2 tsk. tørret
grøntsags bouillon
Eventuelt 1/2
tsk. Røget paprika
Drys: hakket
persille
Tilbehør:
Kogte ris
Kom 2 spsk. olie i en gryde og tilsæt løg, peberfrugt og selleri.
Svits grøntsagerne i 8
minutter.
Tilsæt de hakkede hvidløg og svits dem med i et minut.
Kom derefter
persille, tomater, timian, paprika, salt og peber i gryden.
Rør godt rundt og
varm det lige op, inden du tilsætter de sorte bønner der er skyllede inden,
samt laurbærblade, det kogende vand og bouillon.
Bring gryden i kog, og lad retten derefter
småkoge i 20 minutter, med lidt omrøring undervejs, så det ikke brænder på.
Smag retten
til med lidt røget paprika, salt og peber.
Server bønneretten
med kogte ris og et drys af hakket persille.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar