Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetar og Veganermad - over 700 opskrifter.

lørdag den 8. februar 2020

Lækker Boller med rosiner og chokolade


Boller med rigtig god smag og ekstra godt fyld – rigtig fine til fødselsdag.
12 stk.

1/3 pakke gær
1 dl. appelsinsaft eller citronsaft

1 dl. plantemælk eller anden form for mælk.
1 dl. kogende vand.
1 tsk. salt.
½ tsk. kardemomme.
1 spsk. Kokossukker eller akaciesirup
1 æble skrællet og hakket kogt til mos med 2 spsk. Vand under omrøring.
3 spsk. Rosiner
3 spsk. hakket mørk chokolade
100g. havregryn
Ca. 500 g speltmel
2 spsk. Rapsolie/ kokosolie
Drys:
12 mandler hakkede
2 spsk. plantemælk eller anden form for mælk.

Bland mælk, vand og saft.
Rør gær, salt, kardemomme, æblemos, rosiner, chokolade, havregryn og sukker i.
Kom 100g speltmel i dejen.
 Lad dejen stå og forhæve i 20 minutter.
Kom derefter olie i dejen og bland.
Kom derefter resten af melet i dejen af 3 gange.
Ælt godt og kom evt. mere mel i hvis dejen er for fugtig.
Lad dejen hæve i 30 – 40 minutter.
Form 12 boller og sæt dem på en bageplade.
Pensel bollerne med plantemælk, og tryk hakkede mandler let ned i bollerne
Tænd ovnen på 200 grader.
Lad bollerne efterhæve i 20 minutter.
Bag bollerne i 12 minutter ved 200 grader
Bollerne kan spise uden smør eller anden fedtstof

Ingen kommentarer:

Send en kommentar