Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetar og Veganermad - over 700 opskrifter.

fredag den 15. december 2017

Tipos "Alt det bedste kage."

Dagens gæstekok er Tipo på knapt 2 år. 
Han er veganer lige som hans forældre, og han elsker at være med til at lave mad. 
Han har været så meget med i køkkenet, at han også selv er begyndt at komponere kager. 
Denne kage indeholder noget af det, som Tipo holder mest af i en kage. 
Tipo bruger ikke mål, men tager hvad han føler for, og kan lide, lidt i samråd med en voksen.
Så eksperimenter, og føl dig lidt frem i kage lavnings processen.
lille bradepandekage 4 portioner



18 dadler uden sten og skåret i mindre stykker
Havregryn  10 små håndfulde
Kakao pulver uden sukker ca. 3 spsk
1 tsk. bagepulver
Mørk chokolade 100g
2 æbler skåret i små stykker
Kanel 1 tsk.
2 store spsk. peanutbutter
Havremælk.
Til servering: Havre Fraiche.

Kom de hakkede æbler i en lille bradepande der er smurt med lidt kokosolie.
Bræk chokoladen i mindre stykker, og tag det største stykke til dig selv og spis det. Kom resten af chokoladen ud over æblestykkerne.
Kom 2 /3 af dadlerne i foodprocesser, og spis resten selv.
Kom havregryn ned til dadlerne.
Kom kakaopulver ned til dadlerne og havregryn.
Drys bagepulver ned i foodprocessoren.
Lad en voksen drysse kanel i foodprocessoren, så der ikke kommer for meget, og det bliver for stærkt.
Kom peanutbutter i foodprocesser med en ske og ved hjælp af fingeren, der slikkes ren bagefter
Til sidst hæld havremælk i, men det skal ikke dække det hele.
Imens en voksen blender indholdet i foodprocessoren, så dans til de pulserende rytmer fra maskinen.
Se om det er blevet til en god kagedej, og smag på den.
Tilsæt eventuelt lidt mere plantemælk til dejen.
 Hæld dejen  ud over æblestykkerne og chokoladen.

Kagen bages i ca. 35 minutter ved 180 grader. 
Kagen må gerne have fået lidt skorpe på oversiden.
Server kagen lun med havrefraiche



Ingen kommentarer:

Send en kommentar