Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

tirsdag den 19. december 2017

Krydderi kage med chokolade figurer og smørcreme.

3 dl plantemælk eller anden form for mælk.
2 tsk. vineddike eller citronsaft

Ca. 750 g fint malet mel
2 tsk. no egg eller 2 æg
2 tsk. bagepulver
1 spsk. kanel
1 tsk. nellike stødt
2 tsk. ingefær stødt eller friskrevet ingefær
½ tsk. salt
100g margarine vegansk eller smør
400g rørsukker eller kokossukker
2 tsk. vanilje
Smørcreme:
700 g flourmelis
8 spsk veganske smør eller margarine
6 spsk ahornsirup
Chokolade figurer - jeg har brugt snemands figurere af hvid chokolade

Pisk plantemælk med vineddike/citronsaft og lad det stå i 10 minutter
 Bland i en anden skål mel, bagepulver, vanilje, kanel, ingefær, salt, nellike, no egg , (bruger du hønseæg skal de piskes i mælkeblandingen)
Pisk i en 3 skål fedtstof og sukker godt sammen, så det bliver lidt luftigt. Tilsæt mælkeblandingen.
Bland derefter mælke – sukker blandingen sammen med melblandingen, rør det til en ensartet dej.
Kom dejen i en lille bradepande. 
Bag kagen ved 180 grader i 35 - 40 minutter. På en tandstikker skal der ikke hænge dej, efter at du har stukket den ned i kagen, og trukket den op igen - så er kagen færdigbagt.
Lad kagen afkøle.
Skær kagen i to ved at skære den midt igennem, så der bliver to kagebunde.
Pisk smørcremen sammen. 
Smør smørcremen på den ene kagebund og læg den anden kagebund ovenpå.
Smør smørcreme ovenpå kagen i et tyndt lag og læg chokoladefigurer ovenpå smørcreme på.
Jeg serverede kagen på paptallerkener og i servietter, da vi var i Tivoli til deres juledecember arrangement - så vi drak varm plantemælks kakao til jeg også havde med hjemmefra - for det var koldt og meget hyggeligt :-D


Ingen kommentarer:

Send en kommentar