Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

søndag den 17. december 2017

Bagt kartoffel - blomkåls ret med karry.

Meget lækkert. 
En god mættende hverdagsret.
3 - 4 personer



1 løg hakket
3 fed hvidløg hakket
1 spsk. olie
3½ spsk. fint malet mel
1 spsk. karry
½ liter plantemælk eller anden mælk
salt
1 lille eller ½ stort blomkålshoved skåret i tynde skiver
4 kartofler skåret i tynde skiver
1 dl vand
Topping:
1½ dl fintrevet brød
lidt salt
2 fed hvidløg finthakket
½ tsk. timian
¼ - ½ tsk. røget paprika
peber friskkværnet
Friske krydderurter til drys

Svits løg og hvidløg i olien i en pande.
Bland mel med karry, og drys det over løgene.
Rør rundt og hæld mælken ved, rør rundt, kog saucen op under omrøring og smag til med salt.
Tag karry sovsen fra varmen.

Læg blomkål og kartofler i lag oven på hinanden i et smurt ildfast fad.
Hæld vand ved retten, så det ligger i bunden af fadet.
Kom karrysovsen over kartofler og blomkål.
Bag retten i 20 minutter ved 180 grader.

Bland imens det fintrevet brød med salt, finthakket hvidløg, timian, paprika og peber.
Kom de krydrede brødkrummer hen over retten, og bag retten videre i ca. 20 minutter. Indtil kartoflerne mærkes bløde.

Drys med friske krydderurter, og server eventuelt retten med gulerodsråkost eller en tomatsalat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar