Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetar og Veganermad - over 700 opskrifter.

torsdag den 19. april 2012

Rodfrugtmos med Bønneærte Salat

God mad, med eksempel på at bruge resterne dagen efter
4 personer
½ kg. kartofler
3 gulerødder,
2 persillerod
1 spsk. smør eller olie
2 tsk. fintrevet muskatnød,
150 g. hvide bønner
150 g. grønne fine ærter
2 håndfulde hakket frisk persille
saft fra ½ citron
1 spsk. olivenolie
½ tsk. chili tørret flager
½ tsk. salt
Bønnerne skal lægges i blød i vand i minimum 8 timer gerne natten over. Bønnerne koges i ca. 1 time i nyt vand med salt og et laurbærblad. 
Lav en stor portion og kom resten af bønnerne i fryseposer eller bokse og gem dem i fryserne  til senere brug. 

Skræl rodfrugterne, skær dem i mindre stykker og kog dem til de er møre ca. 20 minutter i vand med lidt salt. 
Gem kogevandet.  
Hæld lidt af kogevandet i ærterne hvis de er frosne- så de tøer op.
Kom kartofler, gulerødder, persillerod, smør og lidt af kartoffelvandet i en skål eller blender sammen med salt og muskatnød og pisk det sammen, indtil det er en fast mos. 
Smag mosen til med salt, peber og eventuelt mere kogevand.
Bland ærter, bønner og persille i en skål. 
Pisk olie, chili, citronsaft, salt og peber sammen og hæld det over salaten
Server rodfrugtmosen med bønneærte salaten




Næste dag:  
Tomatsauce med bønner og ærter
1 løg hakket
1 – 2 fed hvidløg hakket
2 spsk. olivenolie
1 spsk. oregano
salt – peber
400 g. hakkede tomater eller en dåse gode hakkede tomater
1 lauerbærblad
lidt saft fra en citron
Rest af bønne-ærtesalaten fra dagen før.

Svits løg og hvidløg i olien i et par minutter.  
Tilsæt tomater, laurbærblad, oregano og småkog saucen i  10 minutter. 
Tilsæt eventuelt lidt mere vand. 
Kom ærte-bønne salaten i saucen og lad den koge med i 3 minutter. 
Smag retten til med salt, peber og lidt citronsaft.
Server  retten sammen med godt brød eller hvis du har mere af rodfrugtmosen fra dagen før ;-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar