Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetar og Veganermad - over 700 opskrifter.

tirsdag den 17. april 2012

Quinoa med Broccoli og Karry... og Quinoa Salat

Er super sundt og smager super godt, her piftet op med krydderier. 
Kan spises til det hele både varmt, koldt eller som tilbehør.
3 - 4 personer
2 dl quinoa
3 1/2 dl vand
salt - peber
1  broccoli
40 g mandler eller nødder
1 spsk. olivenolie,
1 hvidløgsfed knust
1 spsk. god karry
eventuelt et lille stykke skrællet fintrevet ingefær
1 dl vand
saften fra  1/2 citron.

Skyl quinoa frøene grundigt i en sigte og kom dem i en gryde sammen med vandet. 
Kog quinoaen i 10 minutter. 
Rør salt i og lad quinoaen stå og trækker under låg i endnu 10 minutter. 
Skær broccoli buketterne ud i små buketter og broccoli stokken i små stykker. 
Hak mandlerne groft. 
Rist mandlerne på en tør pande eller i en wok, i et par minutter og hæld dem i en skål til senere. 
Kom olien på panden og steg karry og hvidløg i olien i et minut. 
Tilsæt ingefær hvis du gerne vil have retten smager stærker. 
Kom broccoli i panden rør rundt og tilsæt vand og salt.
Lad broccolien stege i ca. 5 minutter under omrøring. 
Broccolien skal være sprød, så smag lige på den undervejs. 
Kom den kogte quinoa sammen med broccolien og smag til med salt – peber og citronsaft. 
Server med mandlerne drysset over retten.

 
Quinoa Salat dagen efter:  
Bland tomatbåde, 
et par finthakket forårsløg og 
kogte majskorn i quinoaen. 
En lille håndfuld rosiner og 
eventuelt lidt flere hakkede mandler. 
Smag til med lidt olivenolie, 
lidt balsamicoeddike, 
salt, 
peber og 
server ;-) 

Se eventuelt om Quinoa på min facebook side: Lue Vegetarmad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar