Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetar og Veganermad - over 700 opskrifter.

lørdag den 7. april 2012

Brød med bagte æg til påske

Disse Påskebrød er bagt med rå æg, som under bagningen bliver ”hårdbagte”.  At bage brød med hele æg er en gammel tradition. 
Æggene symboliserer forår, liv og frugtbarhed. 
Slå hul på skallen og spis æggene sammen med brødet.
ca. 6 stk. eller flere alt efter hvor store brødene skal være, og hvor mange æg du bruger.
2 spsk. olie
3 dl vand
50 g gær
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
Ca. 5oo - 600 g hvedemel  eller speltmel
6 æg
1 sammenpisket æg til pensling

Bland vand og gær. 
Kom salt, olie og sukker i. 
Tilsæt melet af flere gange og ælt dejen godt sammen.  
Lad dejen hæve 1 time. 
Del dejen i 6 dele - eller så mange små brød du vil lave. 
Del hver dejstykke i 2. 
Form en bolle og tryk den flad af det ene dejstykke og tril den anden ud til en pølse som bukkes sammen og snoes. 
Denne snoede pølse sætte rund i kanten af den flade bolle.
Gør det med alle dejstykkerne 
Skyl og tør æggene. 
Stik æggene ned i midten af hver dej”rede”.  
Pensel brødene med sammenpisket æg .  
Lad æggebrødene hæve ca. ½ time.  
Bag brødene ca. 25 minutter ved 180 grader. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar