Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! Det med tankerne tager vi et andet sted ... se eventuelt www.birthelue.dk ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetarmad - over 700 opskrifter.

fredag den 20. oktober 2017

Hverdags Dhal - en linseret med rodfrugter og kål

3 - 4 portioner
Brug resterne af de rodfrugter og kåltyper, du eventuelt har i køleskabet.
Du kan bruge alle slags kål, og alle slags rodfrugter til denne ret.
En kraftfuld gryderet med smag.
200g. røde linser

1 spsk. olivenolie
2 store løg skåret i tynde både
3 fed hvidløg hakket
1 spsk. revet frisk ingefær
1 tsk. spidskommen
1 tsk. karry
1 tsk. oregano tørret
½ tsk. koriander tørret
2 tsk. gurkemeje
1 tsk. sennep
Evt. ½ tsk tørret chili
Grøntsager groftrevet-  jeg har her brugt 3 gulerødder og 1/8 hvidkål, som fylder 2 meget store håndfulde
1 peberfrugt hakket
1 dåse tomater eller anden form for maste tomater
1 dåse kokosmælk
Salt, peber, citronsaft
Serveres med kogte ris, og rosiner som drys.

Svits de hakkede løg i olien i 5 minutter, tilsæt hvidløg efter 3 minutter.
Kom krydderierne i gryden ingefær, spidskommen, karry, oregano, koriander, gurkemeje og evt. chili.
Rør rundt og svits det hele i ½ minut. Tilsæt tomater, sennep og rør rundt. Tilsæt de røde skyllede linser, rør rundt
Tilsæt de revet grøntsager samt peberfrugt.
Tilsæt kogt varmt vand, så væsken i gryden dækker grøntsager og linser.
Skru ned for varmen og lad retten simre under låg, hvor du tit lige rør i gryderetten så den ikke brænder på. 
Efter 15 minutter tilsæt kokosmælken, og lad retten komme i let kog igen og lad den koge videre i endnu 10 minutter
Smag retten til med salt, peber og citronsaft.

Server med kogte ris og eventuelt rosiner, tørrede tranebær eller cashewnødder som drys.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar