Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetar og Veganermad - over 700 opskrifter.

fredag den 20. oktober 2017

Hverdags Dhal - en linseret med rodfrugter og kål

3 - 4 portioner
Brug resterne af de rodfrugter og kåltyper, du eventuelt har i køleskabet.
Du kan bruge alle slags kål, og alle slags rodfrugter til denne ret.
En kraftfuld gryderet med smag.
200g. røde linser

1 spsk. olivenolie
2 store løg skåret i tynde både
3 fed hvidløg hakket
1 spsk. revet frisk ingefær
1 tsk. spidskommen
1 tsk. karry
1 tsk. oregano tørret
½ tsk. koriander tørret
2 tsk. gurkemeje
1 tsk. sennep
Evt. ½ tsk tørret chili
Grøntsager groftrevet-  jeg har her brugt 3 gulerødder og 1/8 hvidkål, som fylder 2 meget store håndfulde
1 peberfrugt hakket
1 dåse tomater eller anden form for maste tomater
1 dåse kokosmælk
Salt, peber, citronsaft
Serveres med kogte ris, og rosiner som drys.

Svits de hakkede løg i olien i 5 minutter, tilsæt hvidløg efter 3 minutter.
Kom krydderierne i gryden ingefær, spidskommen, karry, oregano, koriander, gurkemeje og evt. chili.
Rør rundt og svits det hele i ½ minut. Tilsæt tomater, sennep og rør rundt. Tilsæt de røde skyllede linser, rør rundt
Tilsæt de revet grøntsager samt peberfrugt.
Tilsæt kogt varmt vand, så væsken i gryden dækker grøntsager og linser.
Skru ned for varmen og lad retten simre under låg, hvor du tit lige rør i gryderetten så den ikke brænder på. 
Efter 15 minutter tilsæt kokosmælken, og lad retten komme i let kog igen og lad den koge videre i endnu 10 minutter
Smag retten til med salt, peber og citronsaft.

Server med kogte ris og eventuelt rosiner, tørrede tranebær eller cashewnødder som drys.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar