Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetar og Veganermad - over 700 opskrifter.

søndag den 6. august 2017

Sød kartoffel, gulerods linsesuppe

Dejlig suppe til en sommerdag, en regnvåd efterårsdag eller kold vinteraften.
Nem at lave, lækker og mættende.
ca. 3 - 4 personer.
1 spsk. olie
2 fed hvidløg hakket
1 stort løg hakket
1 spsk. revet ingefær frisk
1 spsk. karry
1 tsk. knust spidskommen
2 mellemstore sød kartoffel - hakket
4 mellemstore gulerødder - hakket
3/4 - 1 liter kogende vand
1 spsk. grøntsags boullion gerne Herbarmare
2 dl. røde linser skyllede under koldt vand.
1 spsk. citronsaft
smages til med citronsaft og soja sauce.
Serveres med rosiner.

Svits løg og hvidløg i olien i et minut eller to.
Tilsæt ingefær, spidskommen og karry. rør rundt og kom kartoffel og gulerødder i og rør igen rundt.
Tilsæt 3/4 liter vand, samt boullion i gryden sammen med linserne.  
Lad suppen stå og småkoge i 20 minutter , rør i den en gang imellem.
Tag gryden fra varmen.
Blend suppen evt. med en stavblender.
Suppen skal være tyk.
Tilsæt evt. mere vand, samt smag suppen til med citronsaft og sojasauce.
Varm suppen op og server.
Suppen kan som her serveres med rosiner, det kunne også være tynde hakkede porreringe eller græskarkerner.

Tips:Suppen smager virkeligt godt også dagen efter varmet op - så lav til 2 dage, og du har nem mad.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar