Du kan krydre linsesuppen som du syntes, og det er godt med de krydderier jeg har brugt - suppen er ikke meget stærk.
Brug de grøntsager du
har i køleskabet – jeg laver tit Dhal ,når jeg har nogle rester af grøntsager
der skal bruges.
2 – 3 personer.
2 finthakkede hvidløgs fed
1 hakket løg
Grøntsager jeg har brugt i dag
1 gulerod hakket
2 stilke blegselleri, hakket i skiver
1 sød kartoffel skrællet og hakket
1 rød peberfrugt hakket
2 spsk. kokosolie eller olivenolie til stegning
½ tsk. chiliflager
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. spidskommen
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. Oregano
½ tsk. Kanel
1 tsk. paprika
2 tsk. karry
200 g Røde linser
1½ dl hakkede moste tomater eventuelt fra glas.
Ca. ½ l vand, eller mere hvis retten er ved at koge tør.
2 tsk. tørret grøntsagsboullion
1 dåse kokosmælk
Salt og friskkværnet peber
Saft fra ½ citron
Eventuelt drys med persille eller frisk koriander og eventuelt cahewnødder og rosiner
Svits løg og hvidløg i olien i et par minutter og tilsæt de
hakkede grøntsager og alle krydderierne.
Rør godt rundt.
Tilsæt derefter
linser, vand , tørret grøntsagsboullion, friske tomater og moste tomater fra
glas.
Lad retten koge op og tilsæt kokosmælk.
Lad retten små koge i 20 minutter, til linserne er kogt ud
og grøntsagerne er møre.
Husk at rør indimellem med en grydeske, så retten ikke
brænder på.
Smag retten til med salt, peber og citronsaft.
Server Dhal suppen godt varm.
Spis Dhal med brød eller ris, og drys eventuelt med rosiner,
cashewnødder og persille eller friske koriander.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar