Hjemmelavet hummus er nemt at lave, blød og cremet, og så
ved du hvad der er i, bla. tilsætter du jo ikke syre og konserveringsmidler.
Du
kan lave hummus med kikærter fra dåse eller
fra tørrede kikærter, der så skal stå i blød i vand i 12 timer, og
derefter koges 3 kvarter i et nyt hold vand.
De kogte kikærter du ikke bruger
med det samme, kan kommes i fryseren.
2 spsk olivenolie,
3/4 tsk salt,
3/4 tsk salt,
2 hvidløgs fed, uden skræl og maste
½ tsk. knust spidskommen,
Saft fra en citron ca. 3 spsk.
250 g. kikærter evt. en dåsefuld.
Kom Tahin, vand, olivenolie, spidskommen, salt, hvidløg og
citronsaft i en food processer eller blend det med en håndblender.
Kom derefter
kikærterne ned I skålen og blend det hele til en ensartet masse. Skrab det der
sætter sig på siderne af skålen ned, så det bliver blendet med.
Smag til med
krydderier og citronsaft
Kan opbevares i køleskabet i 3 – 4 dage.
Brug hummus som pålæg, som dressing i salater, i sandwich,
som sovs på kartofler.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar