500 g. fint speltmel eller hvedemel
1 tsk. bagepulver 3 tsk. rå lakridspulver
125 g. rosiner eller soltørrede tranebær (hakkede)
375 g. koldt smørbar eller smør
500 g. fint rørsukker
2 spsk. hørfrø knust i en lille blender og blandet med 4 spsk. kogende vand. Skal stå 10 minutter. / eller brug 2 æg.
1 tsk. bagepulver 3 tsk. rå lakridspulver
125 g. rosiner eller soltørrede tranebær (hakkede)
375 g. koldt smørbar eller smør
500 g. fint rørsukker
2 spsk. hørfrø knust i en lille blender og blandet med 4 spsk. kogende vand. Skal stå 10 minutter. / eller brug 2 æg.
100 g hvid chokolade eller brug mørk chokolade 70 %
evt. rålakridspulver til drys efter bagning
Start med at lave hørfrøblandingen og lad den stå, eller brug 2 æg.
Sigt hvedemel sammen med bagepulver i en skål.
Tilsæt lakridspulver, de hakkede rosiner eller tranebær, og smørbar/ smør i små tern.
Findel smørret med hænderne med resten af dejen.
Sigt hvedemel sammen med bagepulver i en skål.
Tilsæt lakridspulver, de hakkede rosiner eller tranebær, og smørbar/ smør i små tern.
Findel smørret med hænderne med resten af dejen.
Tilsæt sukker og hørfrøblandingen
eller æg.
Rør dejen godt sammen.
Tril dejen i to tykke
pølser på et meldrysset bord, og læg dejpølserne eventuelt på køl, hvis du ikke skal bruge dem med det samme.
Skær dejpølserne i ca. 1 cm skiver.
Læg dejskiverne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i
ca. 8- 10 minutter i en forvarm oven på 180 grader varmluft.
Tag kagerne ud, og lad dem køle helt af på en bagerist.
Varm den hvide chokolade i en lille skål i en lille gryde
med kogende vand.
Rør rundt til chokoladen er smeltet. Fjern chokoladen fra varmen.
Dyp småkagerne i den
hvide chokolade, og læg dem til tørre på bagepapir, til chokoladen er helt
stivnet.
Opbevare småkagerne i
en kagedåse eller anden beholder.
Variation: For ekstra
lakridssmag så drys lidt lakridspulver på småkagerne, når de lige er kommet ud af
ovnen, og stadig er meget varme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar