Et brød du skal starte op aftenen før med en let surdej.
Det er besværet værd for surdejsbrød smager godt.
Et stort brød.
Aftenen før :
2½ dl. rugmel
3 dl.vand
1/3 pakke gær - ca 16 gram
Bland ingredienerne i en skål,
og sæt skålen på køkkenbordet
overdækket med et viskestykke til dagen efter.
Bagedagen:
3½ dl håndvarmt vand
2 spsk acaciesirup eller honning
250 g havregryn
3 spsk. hørfrø
3 spsk. græskarkerner
3 spsk. boghvedefrø eller sesamfrø
600g, fintsigtet speltmel eller hvedemel
1 tsk. salt
2 spsk. rapsolie
Bland melblandingen fra dagen før med det varme vand, sirup, havregryn, hørfrø, græskarkerner, boghvede og salt.
Lad blandingen hæve i 45 minutter.
Tilsæt olien til dejen og rør rundt,
Derefter ælt det fintmalede mel lidt efter lidt i dejen.
Sæt dejen til hævning i 45 minutter
Ælt dejen ved at slå luften ud af dejen med knoerne.
Form dejen til et stort brød, og læg brødet på en bageplade beklædt med bagepapir.
Lav en ridse ned i midten af brødet med en skarp kniv.
Lad brødet hæve 40 minutter.
Sæt brødet ind i opvarmet ovn ved 200 grader.
Bag brødet i 10 minutter og skru ned på 180 grader.
Bag brødet derefter i 25 minutter
Tag brødet ud af ovnen og lad det afkøle på en bagerist.
Det er besværet værd for surdejsbrød smager godt.
Et stort brød.
Aftenen før :
2½ dl. rugmel
3 dl.vand
1/3 pakke gær - ca 16 gram
Bland ingredienerne i en skål,
og sæt skålen på køkkenbordet
overdækket med et viskestykke til dagen efter.
Bagedagen:
3½ dl håndvarmt vand
2 spsk acaciesirup eller honning
250 g havregryn
3 spsk. hørfrø
3 spsk. græskarkerner
3 spsk. boghvedefrø eller sesamfrø
600g, fintsigtet speltmel eller hvedemel
1 tsk. salt
2 spsk. rapsolie
Bland melblandingen fra dagen før med det varme vand, sirup, havregryn, hørfrø, græskarkerner, boghvede og salt.
Lad blandingen hæve i 45 minutter.
Tilsæt olien til dejen og rør rundt,
Derefter ælt det fintmalede mel lidt efter lidt i dejen.
Sæt dejen til hævning i 45 minutter
Ælt dejen ved at slå luften ud af dejen med knoerne.
Form dejen til et stort brød, og læg brødet på en bageplade beklædt med bagepapir.
Lav en ridse ned i midten af brødet med en skarp kniv.
Lad brødet hæve 40 minutter.
Sæt brødet ind i opvarmet ovn ved 200 grader.
Bag brødet i 10 minutter og skru ned på 180 grader.
Bag brødet derefter i 25 minutter
Tag brødet ud af ovnen og lad det afkøle på en bagerist.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar