Sødet med dadler eller med æble, uden sukker eller kemi
Det er nemt og virkeligt luksus for din krop og familie, at lave sin egen marcipan – hvor der kun er sunde ingredienser i.
Marcipanen kan du bruge, som du ellers vil bruge marcipan.
Marcipanen er ikke lige så sød, som den du køber i butikkerne.
Det er nemt og virkeligt luksus for din krop og familie, at lave sin egen marcipan – hvor der kun er sunde ingredienser i.
Marcipanen kan du bruge, som du ellers vil bruge marcipan.
Marcipanen er ikke lige så sød, som den du køber i butikkerne.
Marcipan med Medjool dadler:.
5 stk. store dadler
200 gram mandler
Kom kogende vand over dadlerne, hvor du har taget stenene ud,
og lad dem stå i en lille skål i vandet.
Kom mandlerne i en lille gryde med vand, og kog dem op så vandet koger.
Tag gryden fra varmen, og hæld mandlerne i en sigte, skyl mandlerne kort tid med koldt vand, så de bliver til at holde på, uden du brænder fingrene. Nu er mandlerne nemme at smutte, så skallen kommer af.
Hæld vandet fra dadlerne.
Blend dadler og mandler, indtil de har en god marcipan konsistens.
Kom mandlerne i en lille gryde med vand, og kog dem op så vandet koger.
Tag gryden fra varmen, og hæld mandlerne i en sigte, skyl mandlerne kort tid med koldt vand, så de bliver til at holde på, uden du brænder fingrene. Nu er mandlerne nemme at smutte, så skallen kommer af.
Hæld vandet fra dadlerne.
Blend dadler og mandler, indtil de har en god marcipan konsistens.
Bruger du stavblender. så blend mandlerne for sig og hak
dadlerne meget fint på et spækbræt og bland massen efterfølgende.
Opbevar marcipanmassen i køleskab, indtil du skal bruge den.
Marcipanen kan holde sig op til 10 dage i køleskabet.
Vil du have marcipanen sødere, så kom en ekstra most dadel i.
Marcipan med æble.
Her bruger jeg æble til at søde og samle mandlerne til
marcipan.
Jeg bruger også æblemost, så sødmen bliver mere intens i marcipanen,
så der ikke behøves andre sødemidler.
200g mandler
Et sødt æble.
6 spsk. æblemost
Smut mandlerne, som jeg har beskrevet under marcipan med
dadler.
Skræl æblet, tag kernehus ud, og hak resten af æblet i små stykker.
Kom æblestykkerne i en
lille gryde, og kom æblemosten over.
Varm æblestykkerne op under omrøring, og rør
indtil æblemosten er kogt ind i æblestykkerne, og det er blevet til en fast mos.
Blend mandler og 4 spsk. æblemos.
Tilsæt eventuelt mere æblemos, så konsistensen bliver som marcipan.
Bruger du stavblender, så gør som beskrevet ovenfor under marcipan med dadler,
Tilsæt eventuelt mere æblemos, så konsistensen bliver som marcipan.
Bruger du stavblender, så gør som beskrevet ovenfor under marcipan med dadler,
Kan opbevares i køleskab i op til 10 dage.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar