En meget lækker kage, hvor rugbrødet i kagebundene giver en
intens god smag.
Serveres som en dessert eller `flødeskumskage` til kaffen.
ca. 6 -8 personer
6 spsk æblemos eller et stort æble groftrevet og kogt op med
2 spsk vand til mos.
3 spsk hørfrø kværnet og blandet med 6 spsk. kogende vand –
står i 10 minutter
I stedet for hørfrø og æblemos kan bruges 3 æg
125 g. rugbrød revet
1 spsk. Speltmel, rismel eller hvedemel
1 spsk. kartoffelmel
1 spsk. kakao
1 tsk. bagepulver
75 g. mandler hakkede
225 g. hindbær friske eller optøede fra frost
ca. 2 spsk. Rørsukker
2 dåser kokosmælk, der har stået i køleskab så det tykke af
kokosmælken kan tages fra over i en skål – hvor kokosfløden piskes op med en
håndpisker til skum , resten af kokosmælken kan bruges i sammenkogte retter (
det kan fryses), eller der kan i stedet for kokosmælk bruges ½ liter
piskefløde.
100 g. chokolade –
mørk, lys hvid chokolade - her har jeg blandet lys og mørk chokolade
Lav æblemos og hørfrø vand. Eller pisk æggeblommer med
sukker lyst og luftigt.
Kom æblemos og hørfrøvand sammen med sukker.
Rør det revet rugbrødet i.
Bland mel, kartoffelmel, kakao og bagepulver og kom det i
dejen.
Rør de hakkede mandler i dejen.
Bruger du æg - så pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen.
Kom dejen i en bradepande beklædt med bagepapir.
Bag kagen ved 180 grader i ca. 20 minutter.
Riv eller hak chokoladen groft.
Pisk Kokoscremen eller fløden til skum.
Rør hindbærrene med 2 spsk. sukker.
Vend bærrene i skummet.
Kom hindbærskummet ovenpå den bagte afkølede kage.
Drys med det hakkede chokolade.
Server... ;-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar