Antal frikadeller er alt efter hvor mange grøntsagsrester du har.
Har du nogle kogte grøntsags rester så kom dem i .
Jeg har her brugt ½ lille blomkålshoved og nogle kogte broccoli stykker fra dagen før.
Blomkålen kogte jeg i saltet vand i 5 minutter.
Jeg havde også 2 kogte gulerødder jeg kom i, det kunne også have været kogte kartofler eller andre rodfrugter.
Jeg har her brugt ½ lille blomkålshoved og nogle kogte broccoli stykker fra dagen før.
Blomkålen kogte jeg i saltet vand i 5 minutter.
Jeg havde også 2 kogte gulerødder jeg kom i, det kunne også have været kogte kartofler eller andre rodfrugter.
1 fed hvidløg
1 løg.
1 dl. havregryn
En håndfuld mandler jeg blendede fint til mandelmel – her kan
også bruges spelt eller hvedemel.
2 spsk. blendet hørfrø blødt op med 6 spsk. kogende vand,
her kan der også i stedet for bruges 2 æg.
2 tsk karry.
Salt og peber
½ tsk. spidskommen
½ tsk. timian.
Olie til at stege dellerne i.
Bland de kogte grøntsager
Løget og hvidløg hakkes og steges 3 – 4 minutter i 1 spsk. olie
og hældes i grøntsagerne.
Blend grøntsagsblandingen
Kom derefter mandelmel eller mel og havregryn i, samt timian,
spidskommen og karry .
Det opblødte hørfrø i vand kommes i grøntsagsblandingen, eller
kom 2 æg i.
Smag grøntsagsfarsen til med salt og peber, og juster
eventuelt med mere mel eller havregryn, alt efter hvor mange grøntsager, du har
kommet i farsen
Form farsen til frikadeller og steg dem på panden i olie eller
smør 3 minutter på hver side.
Frikadellerne er også gode dagen efter på et stykke rugbrød.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar