Lækre meget grove boller - gode som en snack
ca. 16 stk.
2,5 dl vand
2,5 dl øl
25 g økologisk gær
2 spsk. Kokossukker eller sirup
2 spsk. olie
150 g mandelmel – mandler blendet til mel
50 g hørfrø
50 g solsikkekerner
50 g græskarkerner
300 g fint speltmel eller hvedemel
300 g fint rugmel
1 spsk. salt
150 g mørk hakket chokolade
Lav mandelmel i blender af hele mandler.
Bland vand og øl i en større skål, og opløs gæren deri.
Tilsæt sukker, olie, mandelmel, hørfrø, solsikkekerner og
græskarkerner. Rør rundt.
Tilsæt speltmel, rugmel og salt sammen med den hakkede
chokolade. Ælt dejen godt sammen.
Lad dejen hæve i skålen i en time under et viskestykke.
Form dejen til boller og tryk dem lidt flade, så er de nemmere
at halvere når de er bagte, og bliver ikke lige så tykke som boller.
Bag dem ved 180 grader i 30 minutter
Ingen kommentarer:
Send en kommentar