God Vintersuppe, også dagen efter.
3 - 4 personer
3 - 4 personer
2 spsk. olie
2 store løg
2 store løg
2 fed hvidløg
2 porre
6 kartofler
2 laurbærblade
1 tsk. timan
2 tsk. karry
½ tsk. røget paprika
2 spsk. Soya sauce Tamari
1 liter kogende vand så det dækker 1 – 1½ liter
2 tsk. grøntsagsboullion
Salt, peber
Skræl kartoflerne og skær i mindre tern.
Pil og hak løg og
hvidløgs fedene.
Skær porrerne i mønter. gem lidt til pynt.
Varm olien op i en større gryde.
Svits løg og hvidløg i 4 –
5 minutter.
Tilsæt porrer og kartofler,
rør rundt og tilsæt laurbærblade, timian, paprika. Rør rundt og lad retten simre lidt under omrøring, inden der tilsættes vand, Der tilsættes så meget vand, så vandet dækker grøntsagerne i gryden, Samt der
tilsættes tørret boullion.
Lad suppen simre i ½ time.
Smag til med salt, peber og lidt soya sauce.
Server suppen godt varm, drysset med rå porreskiver på
toppen.
Variationer:
Brug små kartofler som skrælles og halveres, og som kommes i suppen eller
Brug små kartofler som skrælles og halveres, og som kommes i suppen eller
Blend suppen til sidst eventuelt sammen med lidt soya fløde eller
piskefløde
Ingen kommentarer:
Send en kommentar