Meget lækker og uimodståelig pærekage og dessert
Her pyntet med en af årets sidste smukke morgenfruer |
4 - 5 personer
150 g. blødt smør
150 g. rørsukker
2 tsk. vanille
1 tsk. ingefær,
2 tsk. kanel
200 gr. mel - jeg har brugt en blanding af fuldkorns spelt
og emmermel
2 dl. havregryn
100 - 150 g. marcipan
ca. 12 pærer
2 - 3 spsk.citronsaft
20 grofthakkede mandler som drys.
Pærerne skylles og befries for kerner og stilk.
Pærerne skæres
i grove tern.
De dryppes med citronsaft og vendes med 2 spsk. sukker og kanel, ingefær og vanille.
Smør
røres med sukker og havregryn, smulder derefter melet i smørblandingen til en grynet smuldredej.
Marcipanen skæres i
små tern og vendes i smuldredejen.
Kom pærerne i et smurt ovnfast fad eller
form.
Drys smuldredejen over.
Drys til
sidst med de hakkede mandler.
Kagen
bages ved 180 grader i 20 - 25 minutter til kagen er sprød og gylden. Kagen serveres lun eventuelt med creme fraiche, flødeskum eller is
Ingen kommentarer:
Send en kommentar