Det er godt indimellem med noget stærkere mad
- tag hensyn når børn også skal spise med, så sæt sød chili sauce på bordet i stedet, og brug meget mindre chili og spidskommen i retten, så alle kan få den styrke i smagen som de ønsker :-)
2½ dl vand
1 stort løg, hakket
evt. 1/2 butternut squash skrællet, hakket i mindre stykker
2 røde peberfrugt hakket i mindre stykker
2 almindelig størrelse squash hakkede i mindre stykker
1 dåse øko sorte bønner, skyllet i en sigte
1 dåse øko røde kidneybønner, skyllet i en sigte
3 dåser øko hakkede tomater
en lille dåse tomatpure øko.
4 fed hvidløg, hakket
1 jalapeno peber i tern
1. spsk. chili pulver, eventuelt mindre, alt efter hvor glad
du er for chili, så smag retten til
3 spsk. usødet kakaopulver
50 g. mørk chokolade
½ spsk. stødt spidskommen
1 spsk. olivenolie
Salt - Peber
Topping: Her er det Cashewnødder, rosiner og lidt persille
hakket .
Kom den skyllede quinoa og vand i en gryde, og kog det under
låg ca. 17 - 20 minutter.
I en anden gryde, varm olivenolie og tilsæt butternut squash
og lad den småstege i 5 minutter.
Tilsæt løg og peberfrugt og steg i 3 minutter.
Rør hvidløg, jalapeño og squash i retten.
Kog 5 minutter mere indtil grøntsagerne er møre.
Tilsæt de sorte bønner, kidneybønner, tomater og tomatpure,
varm det hele op.
Rør den kogte quinoa i retten.
Krydr med chili, spidskommen, kakao, chokolade, salt og
peber.
Varm retten igennem, lad retten stå og småsimre i 10
minutter, hvor du holder øje med retten, og rør i den
og evt. tilsætter lidt vand, så retten ikke koger tør.
Smag retten til eventuelt med lidt citronsaft hvis den
mangler syrlighed eller lidt sødt, hvis den mangler det.
Server med nødder, rosiner og hakket persille.
Variation:Lav topping med avocado skåret i skiver og masser
af tortilla chips
Ingen kommentarer:
Send en kommentar