Meget lækre kager med lidt bid pga. nødderne og en duft af
vanilje og kanel.
12 stk.
300g. speltmel eller hvedemel
3 tsk. bagepulver
3 tsk. kanel
½ tsk. salt
2 spsk. smeltet kokosolie
100g. rørsukker
3 dl. plantemælk eller anden form for mælk
1 tsk. vanilje eller kornene fra ½ stang vanilje
Topping og fyld:
1 dl fint hakkede valnødder eller mandler
3 spsk. kokossukker eller rørsukker
½ tsk. kanel
¼ tsk. salt
1 spsk. kokosolie
ikke smeltet
2 store spsk. frosne blåbær, eller solbær
Jeg har brugt 12 store hjerteformede muffinsforme
Start med at blande topping fyldet med hænderne i en mindre
skål, og sæt det til side.
Bland de tørre ting som mel, bagepulver, kanel, salt, sukker
og vanilje i en anden skål.
Smelt kokosolie og bland den med plantemælken.
Hæld plantemælk-olien oven i de tørre ting.
Rør dejen let rundt så den lige hænger sammen.
Kom en spsk. dej i hver form.
Drys med en tsk. af topping fyldet og et par blåbær.
Kom resten af dejen ovenpå ca. 1 spsk i hver igen.
Drys med toppingfyldet og et par bær som trykkes let ned i
kagen.
Bag kagerne ved 200 grader i 20 minutter.
Kagerne kan spises som de er og de er lækre.
Kagerne kan også serveres sammen med bananis eller vaniljeis
:-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar