Sundt, sundt, sundt og bønnerne er blendet, så dem der ikke
kan lide bønners melede smag, kan godt spise med alligevel.
Retten er hurtig at lave, varmende og energigivende, og det
er ekstra godt nu hvor det bliver koldere udenfor.
Retten er hurtig, hvis du har bønner på dåse eller udvandede
kogte bønner i fryseren.
Du kan bruge de sorte bønner, de røde kidney bønner eller
hvide bønner i retten. Her har jeg brugt kidney bønner.
Suppen indeholder også blegselleri som ikke er en af mine
yndlings grøntsager - men jeg kan godt lide blegselleri når de er kogt eller
svitset i olie, og så er blegselleri mega sundt.
Du kan bruge denne suppe som sauce.
Opskriften her er med sauce tykkelse - som også spises som
en tyk lækker suppe.
4 personer.
2 tsk. kokosolie
eller anden olie.
2 løg, finthakket
4 fed hvidløg, hakket
4 blegselleri ribbe
4 gulerødder, hakkede
½ stor rød peberfrugt, hakket
6 dl. kogende vand
250 g. eller 1 dåse bønner, skyllet og hældt i en sigte.
Salt - peber
2 tsk. spidskommen
Saften fra 1 citron
Tørret / frisk chili eller 1 spsk. sød chilisauce
2 spsk. tomatpure eller
1 spsk. ketchup
Hak løg, gulerødder, blegselleri, hvidløg, og rød
peberfrugt.
Svits grøntsagerne i olie i 10 minutter med omrøring
undervejs, da grøntsagerne ikke skal brænde på.
Kom grøntsagerne i en blender sammen med halvdelen af det
kogende vand og bønnerne. Blend det hele til det er en næsten glat masse.
tilsæt mere vand og blend.
Kom grøntsag og bønne massen tilbage i gryden.
Tilsæt eventuelt mere vand.
Tilsæt spidskommen, peber, salt og citronsaft.
Varm suppen godt op og smag den til.
Server suppen/ saucen varm.
Suppen er også god til frokost sammen med nogle stykker
knækbrød, så der er lidt der knaser til den krydrede varme suppe.
Variation: Lav eventuelt Nødde middags boller og server dem
i saucen. Opskriften på de Nødde middagsboller kan du se her på bloggen. - hvor jeg har en opskrift på nøddeboller i karrysauce
Ingen kommentarer:
Send en kommentar