I dag havde jeg lyst til at spise noget andet end rugbrød
;-)
Det er det jeg spiser mest, da jeg reagere allergisk på
hvedemel, og hvidt brød er ikke så sundt.
Jeg kan godt spise brød/kage bagt med
speltmel, og havde lyst til noget ekstra til eftermiddagsteen.
Det blev til disse scones - scones er boller bagt med bagepulver.
Ca. 10 stk.
½ liter speltmel eller anden mel
1 spsk. bagepulver
1/2 tsk salt
1spsk. fintrevet appelsinskal
1 ds. kold kokosmælk eller brug anden form for mælk
1 dl. tørrede tranebær
Vil du havde det så sødt, ligesom kage, så kom 3 spsk.
rørsukker i dejen, og lav eventuelt glasur af flormelis og appelsinsaft eller
kokosmælk ovenpå.
Varm ovnen op til 180 grader.
Bland mel, salt og bagepulver.
Rør appelsinskal, kokosmælk
sammen med melblandingen.
Bland tranebærrene i dejen.
Tag 2 spiseskeer og form bollerne, sæt dem på en bageplade
med bagepapir. Bag scones ca. 18
minutter.
Scones smager bedst friskbagte.
De kan fryses ned, når de er afkølede.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar