Så fik jeg lyst til middagsboller i tomatsauce.
Her har jeg valgt at lave middagsbollerne af linser og
champignon og en del krydderier -lige som jeg kan lide det.
Jeg bruger Soba nudler da de er sundere end hvede nudler -
de er lavet af boghvedemel.
Husk Linse middagsbollerne kan fryses.
ca. 3 personer.
Linseboller:
½ kop tørrede røde eller grønne linser
2½ dl. vand
1 tsk. grøntsagsboullion pulver
2 laurbærblade
ca. 125 g. champignon
2 spsk. valnødder hakkede
2 spsk. mandler hakkede
1½ dl. havregryn
3 soltørrede tomater eller 2 hakkede tomater
2 tsk.oregano
En lille håndfuld frisk persille
½ hakket stort løg
1 - 2 fed hvidløg
1 tsk. majsstivelse
1 tsk. røget paprika eller sød paprika
salt - peber
En knivspids cayennepeber
Tomatsauce:
1 spsk. Olivenolie
2 små eller 1 stort løg hakket
3 fed hvidløg knust eller skåret i tynde skiver
1 ds. tomater eller 8 friske tomater hakkede
2 spsk. tomatpure.
2 spsk. frisk basilikum eller 1 spsk. tørret
2 tsk. oregano tørret eller det dobbelte frisk
1 tsk frisk timian (eller ½ tsk tørret)
Salt og peber.
Soba Nudler ( Boghvede nudler):75g. pr. person.
Drys: hakket frisk persille.
Linse Middagsboller.
Kom linserne der lige er skyllet i en sigte, i det kogende
vand med boullion i en gryde.
Tilsæt laurbærbladene.
Lad det lige koge op og skru derefter ned for varmen så
linserne simrer i ca. 18 - 20 minutter.
Hak champignon og bland det eller blend det sammen med
valnødder, mandler, halvdelen af havregrynene, tomater, oregano, persille,
cayenne, salt, peber, paprika, majsstivelse, hvidløg og løg.
Blend / bland det godt
Hæld de kogte linser i en sigte så vandet løber fra.
Kom Linserne i blenderen/ skål til krydderiblandingen.
Rør det godt sammen og tilsæt resten af havregrynene, og rør
godt rundt.
Tænd ovnen på 180 grader.
Rul i hændene middagsboller ud af linsefarsen og kom dem på
bagepapir på en bageplade.
Bag Linse middagsbollerne i 35- 40 minutter ved 180 grader
til de er gyldne.
Tomatsauce
Svits løg og hvidløg i olien i 2 minutter i en gryde.
Tilsæt tomatpure og tomater og lad det hele simre i 4
minutter
Kom timian, oregano og basilikum i saucen og lad dem simre
med i 4 minutter
Smag saucen til med salt og peber.
Bland de bagte linse middagsboller med tomatsaucen. Tilsæt
evt. lidt kogende vand hvis saucen skal være tyndere.
Kog Nudlerne i vand med salt efter anvisningen på pakken ca.
4- 5minutter. Hæld vandet fra nudlerne.
Server Nudlerne med
Linse middagsbollerne og tomatsaucen.
Drys med persille.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar