Meget lækker linseret lavet på de orange
linser.
Er tæt på at være en af mine livretter.
Inspiration har jeg fået på en indisk restaurant, der ligger i nærheden af hvor jeg bor. Hvor de laver en super lækker linseret med frugt og nødder. Jeg har forsøgt at lave noget lignende - og det blev denne lækre Dhal.
Inspiration har jeg fået på en indisk restaurant, der ligger i nærheden af hvor jeg bor. Hvor de laver en super lækker linseret med frugt og nødder. Jeg har forsøgt at lave noget lignende - og det blev denne lækre Dhal.
Til 3 - 4 personer alt efter tilbehør
1 løg, hakket
Dhal med mango chutney |
4 fed hvidløg, hakket
1-2 spsk. frisk revet ingefær
2 spsk. olie
2 store spsk. karrypasta -jeg brugte en rød thailandske
curry pasta
½ tsk. gurkemeje
½ tsk. karry
7 dl. kogende vand
1 spsk grøntsags boullion
2½ dl tørre orange linser
1 stort blomkål i buketter eller ½ blomkål og ½ broccoli i buketter,
30 g. hasselnødder
100 g. ananas i små trekanter eller tørrede abrikoser skåret
i tykke strimler
salt
Tilbehør: mango chutny
og kogte ris
Sauter løg, hvidløg og ingefær i olien, indtil de er bløde,
ca. 3 minutter.
Tilsæt karry pasta, gurkemeje og karry, og rør i 1
minut.
Tilsæt bouillon og vand og pisk det sammen med løg
blandingen.
Skyl linserne i en sigte og kom linserne i karrysuppen, og
lad det simre i 20 minutter.
Tilsæt mere vand undervejs så retten ikke koger tør.
Tilsæt nødder, blomkål og ananas stykker.
Lad det hele simre i 10 minutter.
Smag til med salt.
Server retten varm sammen med Mango chutney og kogte ris.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar