Jeg havde nogle meget overmodne bananer,
og jeg har rigeligt med bananer i fryseren til is og desserter ;-)
og jeg har rigeligt med bananer i fryseren til is og desserter ;-)
Så det blev til et lækkert bananbrød til eftermiddags teen.
et lille brød
2 store meget modne bananer skrællet og moset.
1 spsk. rapsolie
¾ dl sojamælk eller anden form for mælk
et nip salt
½ tsk. eddike
1 tsk. vanille
1½ dl. havregryn
1½ dl. speltmel - eller anden fint malet mel feks.
mandelmel, hirsemel, rismel eller en blanding af det.
1 dl. hakkede valnøddekerner eller hasselnødder - kan
udelades hvis du har børn under 2 år, der også skal spise brødet
1 tsk. bagepulver
½ tsk. stødt kanel
½ tsk. stødt ingefær
Bland olie, bananer, mælk, salt og eddike i en skål.
Bland vanille, havregryn, mel, nødder, bagepulver, kanel og
ingefær i en anden skål.
Kom mælke blandingen op i mel blandingen og bland det hele.
Kom dejen i en lille oliesmurt eller bagepapir beklædt brød
bageform.
Bag brødet i 40 minutter ved 180 grader.
Lad brødet køle af - og nyd det!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar