Lækre små kager - der er lidt bløde og som smager af æble, tranebær og havre - lækre og næsten uden sukker.
Du kan komme mørk chokolade i kagerne i stedet for tranebærrene.
12 - 13 stk
2½ dl. Usødet æblemos lavet af 5 æbler der hakkes med skræl, uden kerner og stilk. Småkoger i 15 minutter med 5 spsk. vand.
60 g smør eller
mandelsmør
3 tsk. sirup eventuelt ahorn eller 8 dråber flydende stevia
1 tsk. vanille eller kornene fra ½ vanillestang
½ l havregryn, blendet til det er fint mel
1 tsk. kanel
½ tsk. salt
1 ¼ dl Mandelmel eller 2½ dl mandler der blendes til mel
1½ dl tranebær,
rosiner eller hakket mørk chokolade
Rør æblemos, smeltet smør, sirup og vanille sammen.
I en
anden skål bland havregryn, kanel, salt, mandelmel og tørret frugt/ chokolade.
Kom æbleblandingen op i havre-melblandingen og bland det godt
Sæt dejen med to
spiseskeer på bageplade der er beklædt med bagepapir. Gør kagerne lidt flade og
drys med lidt havregryn
Kagerne bages ca i 25 minutter ved 180 grader, eller indtil kagerne er lysebrune.
Lad kagerne køle af.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar