Kagerne har jeg lavet til min søns bryllup, som en af kagerne til
eftermiddags receptionen inden middagen.
12-15 stk. alt efter
størrelse af form.
Muffins:
170 g. smør
210 g. rørsukker
2 dl mælk eller soyamælk
1 æg
250 g speltmel eller hvedemel
2 ½ tsk. bagepulver
150 g. friske Blåbær
1 spsk. mel
Eventuelt 3 spsk.
cognac
Topping:
1/4 liter Piskefløde
100 g.Mørk Chokolade gerne 70% til chokoladecremen
100 g. Mørk chokolade til pynt
Glasur af ca. 5 spsk. flourmelis og lidt frisk citronsaft
til monogram
Varm fløden til topping i en gryde,den skal ikke koge og
smelt chokoladen i piskefløden.
Sæt
chokoladefløden i køleskabet mindst 4 timer gerne til næste dag.
Pisk smør og sukker sammen i en skål.
Tilsæt mælk og æg og
rør det sammen.
Tilsæt cognac.
Vend mel
som er sigtet igennem en si og bagepulver i dejen.
Bland blåbærrene med ca. 1 spsk. mel inden de blandes i dejen. Så fordeler bærrene sig bedre i kagerne.
Kom dejen i
muffinsforme.
Bag kagerne i 18-20 minutter til de er gyldne ved 180 grader.
Afkøl
kagerne.
Pisk chokoladefløden til skum - pas på, for lige pludseligt er
det skum og går derefter meget hurtigt igang med at skille og blive til smør, hvis du pisker videre.
Kom chokoladecremen på de afkølede kager.
Smelt det meste af chokoladen til pynten i en skål i en gryde med lidt
kogende vand - i vandbad.
Kom det sidste chokolade i den smeltede
chokolade, når gryden er taget fra varmen, så chokoladen på den måde bliver mere afkølet og lad det smelte med.
Smør
den let afkølede smeltede chokolade på chokoladecremen ovenpå kagerne, eller dyp kagerne i chokoladen.
Rør en glasur af flormelis og lidt citronsaft til en fast
glasur du kan skrive med - lav et lille kræmmerhus af noget madpapir eller kom
glasuren i en frysepose og klip et lille hul i det ene hjørne af posen - så
glasuren kan trykkes ud og bruges til at skrive på kagerne med.
Skrive hvad
du vil på kagene med glasuren.
Kagerne kan serveres.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar