Hver dags Vegetarmad

Hver dags Vegetarmad.

Inspiration til meget mere grønt hver dag.
Masser af Grøntsagsmad :-D
Godt Brød, Fristende Kager, Varmende Supper, Lækre Desserter, Sunde Hovedretter og Inspirerende Sideretter.

Jeg satser på gode råvarer, så jeg ved hvad der er i maden.

Jeg satser på økologi hvor det overhovedet er muligt, da jeg ved at vores krop og energi er produkt af hvad vi spiser og hvad vi tænker! ;-)

Her handler det om masser af opskrifter på Vegetar og Veganermad - over 700 opskrifter.

fredag den 10. juni 2011

Nan Brød

Det specielle ved disse brød er den gode smag og konsistens - Oplevelsen af at spise et brød, der veksler mellem at være blødt og sprødt, da det har forskellig tykkelse. 
Rigtig godt til alle sammenkogte retter
6 stk.
½ pk. gær.
2 dl. lunkent mælk eller soyamælk
1 tsk. sukker
4 spsk. yoghurt naturel
1 tsk. salt
1 sammenpisket æg
2 spsk. olie
Ca. 8 dl. hvede eller speltmel
Pynt; 1 spsk sesamfrø og evt. 1 spsk. nigellafrø ristet ganske kort på tør pande.  
Nigellafrø kommer fra planten "Jomfru i det grønne" og har en lidt skarp smag

Gæren udrøres i mælken. 
Sukker røres i og dette stilles lunt i 15 minutter. 
Yoghurt, salt, sukker og olie røres i. 
En trediedel af melet kommes i og dejen røres blankt. 
Resten af melet kommes i lidt ad gangen. 
Dejen æltes så den er smidig og formes til en kugle. 
En skål opvarmes med varmt vand, tørres af og pensles med lidt rapsolie. Dejkuglen lægges i skålen og vendes nede i den. 
"Jomfru i det grønne" planter
Hæver tildækket i 2 timer. 
Dejen deles i 6 stykker. 
Dejbollerne trykkes ud, så de bliver tynde i midten og trækkes dråbeformet.
Lægges på bageplader 3 stk. på hver. 
Drys med nigella og sesamfrø, og tryk dem lidt ned i brødene, så de bliver hængene, eller pensel brødene med lidt sammenpisket æg og drys frøene på.
Bages i varm ovn 225 – 250 grader i ca. 7 minutter.
Smager bedst samme dag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar