Lige nu her i efteråret fås danske tomater, peberfrugt og
squash i massevis, så det er tid til denne lækre ret.
Jeg har altid hold meget af Ratatouille, og sammen med
Quinoa bliver det en hel ret.
1 stort Løg skåret i smalle både
2 små Squash skåret i halve skiver
2 Peberfrugt en rød og og en gul i store tern
2 fed hvidløg – grofthakket
Ca. 14 små tomater
hele
½ fennikel eller ½ aubergine skåret i mindre stykker
2 spsk. olivenolie
2 spsk. tomatpure
1 tsk. tørret paprika
1 Lauerbærblad
2 dl. Urteboullion
Evt en sjat rødvin 1 dl.
vandsalt –peber
½ spsk. oregano
ca. 2 spsk. citronsaft
1 spsk. honning eller andet sødemiddel
1 dl. quinoafrø
Topping: hakket persille og 10 -12 hakkede mandler
Løg og hvidløg svitses i olien.
Alle grøntsagerne tilsættes og svitses kort, derefter
tilsættes vand,evt. rødvin, boullion, salt, peber, oregano, lauerbærblad,
citronsaft, tomatkoncentrat, paprika og honning.
Det hele simrer i ca 40 minutter. Tilsæt vand og rør undervejs, så det ikke brænder på.
Smag retten til.
Skyl imens grøntsagerne småkoger Quinoa i en sigte og hæld
det i en gryde sammen med 2½ dl. kogende vand. Lad quionoen småkoge under låg i
ca. 15minutter. Tag gryden fra varmen og lad den stå i 5 minutter eller længere
tid.
Hæld den kogte quinoa op i grøntsagsretten når den er færdig
og bland det hele.
Server med hakket frisk persille og hakkede mandler
Ingen kommentarer:
Send en kommentar