Lækre mad og frokostboller.
ca. 12 stk.
2 dl soyamælk, mandelmælk eller almindelig mælk
1 dl. vand
½ pk. gær eller 2 tsk. tørgær
1,5 dl. havregryn
4 spsk. græskarkerner eller solsikkekerner
4 spsk. hørfrø
4 spsk. tørrede tranebær
1,5 tsk. salt
1 tsk. ahorn sirup
2 spsk. olivenolie
2 dl. rugmel
3 dl. mel hvede, spelt, jyttemel eller hvad du bruger
Bland gær, lunken mælk og vand, sirup, salt, olivenolie, havregryn, kerner, frø og
tranebær i en skål. Lad dejen stå i 10 minutter hvis du bruger tørgær, så det
lige aktiveres. Tilsæt mel lidt ad
gangen, indtil du får en god glat dej. Lad dejen hæve i ½time. Form dejen til boller og læg dem en
bageplade. Lad bollerne hæve i ½ time. Bag bollerne ved 180 grader i cirka 18 - 20 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar